Visuele controle van tags in Excel

Het kan vreemd klinken, maar er zijn mensen die hun websiteteksten bewerken in Excel. Dat kan historisch zo gegroeid zijn, maar er kunnen ook bepaalde praktische redenen zijn.

Een van mijn klanten gebruikte Excel hiervoor en plaatste de tekst per kolom in een andere taal. Omdat het om HTML ging, stonden er ook een hoop tags tussen (zie voorbeeld hieronder). Een van de taken waar de klant zich van kweet, was het visueel controleren of alle tags in elke kolom wel identiek waren. Logisch, want als een tag fout zou zijn, zou de lay-out er in die taal helemaal anders uitzien.

Al die tags visueel nakijken was een behoorlijk arbeidsintensief werkje dat de klant daarom liever uitbesteedde. En dus werd mij gevraagd om voortaan dit vervelende werk te doen.
Gelukkig kende ik mijn software goed en wist ik het hele proces via enkele korte bewerkingen te automatiseren. Niet ik maar de software zou controleren of alle tags goed waren, of er tags ontbraken, of er tags waren toegevoegd, enzovoort.

Wat de klant anders vele uren en dus veel geld kostte, werd herleid tot een werkje van hoop en al een uur, met uiteraard een pak minder kosten.

quote-regular
Deze werkwijze vormt het DNA van Alta Verba: we gaan steevast op zoek naar de oplossing die voor de klant kwalitatief en financieel de beste is, ook als die oplossing ons minder opbrengt dan andere.

Wil jij weten hoe we jou het best kunnen helpen met jouw specifieke probleem of opdracht?

Vertel er ons over en dan helpen we je graag!

Had je graag meer informatie?